Menu Zoek

Schermtijd op iPhone en iPad bekijken

ios12-schermtijd-gebruiken

Bekijk met de functie 'Schermtijd' hoeveel tijd u doorbrengt op de iPad of iPhone.

Ongemerkt pakken we toch vaak onze telefoon of tablet er even bij. Maar hoe vaak is dat nu daadwerkelijk? Hoeveel tijd besteedt u aan specifieke apps en hoeveel meldingen komen er per dag binnen? De functie 'Schermtijd' van Apple weet het allemaal. Deze functie is beschikbaar voor iPhones en iPads met het besturingssysteem iOS 12 of hoger.

Schermtijd bekijken

Bekijk de activiteiten op het apparaat als volgt:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Schermtijd.
 • Bovenaan staat het aantal minuten dat het apparaat actief is geweest. Tik hierop voor meer details. Bij iOS 13 tikt u op Bekijk alle activiteit voor meer details.
 • In de grafiek ziet u op welke momenten van de dag de telefoon is gebruikt. Daaronder staat een overzicht van de meest gebruikte apps.
 • Tik eventueel op een app om nog meer gegevens in te zien. Tik daarna linksboven op het pijltje om weer terug te keren naar het vorige overzicht.
 • Veeg in het overzicht naar beneden om te bekijken hoe vaak het apparaat is opgepakt en hoeveel meldingen er binnen zijn gekomen.

Apparaatvrije tijd en applimieten

Bij Schermtijd kunt u ook apparaatvrije tijd en applimieten instellen. Bij de eerste optie stelt u een periode in waarop u geen toegang hebt tot de apps van het apparaat. Alleen telefoonoproepen en door u gekozen apps zijn dan beschikbaar. Bij applimieten stelt u in hoeveel tijd er per dag aan een bepaalde categorie apps besteed mag worden. Handig voor de apparaatverslaafden onder ons.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.