SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Batterijconditie iPhone controleren

De batterij van een smartphone gaat langzaam achteruit. Bekijk hoe het staat met de gezondheid van de batterij van uw iPhone.

De batterij van een smartphone wordt langzamerhand steeds iets minder effectief. Het lukt dan niet meer om de batterij volledig op te laden. Daardoor gaat de batterij minder lang mee en moet weer sneller aan de oplader.

Sinds iOS 11.3 is het mogelijk om de gezondheid van de batterij van een iPhone te bekijken. Dit werkt echter alleen bij de iPhone 6 of nieuwer. Bij de optie Batterijconditie vermeldt Apple de maximumcapaciteit en de piekprestaties. Verderop in dit artikel leggen we uit wat deze termen betekenen. Eerst benoemen we de stappen om de optie Batterijconditie te openen:

 • Tik op Instellingen.
 • Scrol eventueel iets naar beneden en tik op Batterij.
 • Tik op Batterijconditie.

Met de maximumcapaciteit wordt de batterijcapaciteit gemeten in verhouding tot een nieuwe batterij. Een gloednieuwe batterij heeft 100 procent capaciteit. Naarmate de batterij veroudert, wordt de capaciteit steeds minder. Hierdoor moet de batterij dus weer eerder opgeladen worden. Normaal gesproken behoudt een iPhone-batterij tot 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit bij het 500 keer volledig opladen van de batterij.

Als de batterijcapaciteit te laag is geworden, kan de iPhone niet meer altijd goed presteren. De telefoon kan dan geen maximale prestaties leveren. Met als risico dat de telefoon vastloopt en zichzelf uitschakelt. Apple kan dan de energiebeheerfunctie aanzetten. Hierdoor wordt de iPhone bewust langzamer gemaakt, om te voorkomen dat de telefoon nogmaals onverwacht uitschakelt.

Onder 'Piekprestaties' is te zien hoe de het staat met de kwaliteit van de batterij. 
Piekprestaties

Hieronder een overzicht van de mogelijkheden die kunnen staan onder 'Piekprestaties':

 • Je batterij ondersteunt momenteel normale piekprestaties.
  In dit geval werkt de batterij nog goed en staat de energiebeheerfunctie niet aan.
 • Deze iPhone is onverwacht uitgeschakeld omdat de batterij de benodigde stroompiek niet kon leveren. De energiebeheerfunctie is toegepast om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. 
  De batterij werkt niet meer naar behoren en Apple zorgt dat de telefoon langzamer is. Wilt u dat niet? Klik dan op Schakel uit. Houd er hierbij wel rekening mee dat de telefoon opnieuw uitgeschakeld kan worden.
 • Deze iPhone is onverwacht uitgeschakeld omdat de batterij de benodigde stroompiek niet kon leveren. Je hebt de energiebeheerfunctie handmatig uitgeschakeld. 
  Deze optie toont nadat u bij de vorige mogelijkheid op 'Schakel uit' klikte. 
 • Deze iPhone kan de conditie van de batterij niet bepalen. Een erkende Apple serviceprovider kan de batterij repareren. 
  Deze melding kan worden getoond bij een onjuist geïnstalleerde batterij of een onbekend batterijonderdeel.
 • De conditie van je batterij is aanzienlijk verminderd. Een erkende Apple serviceprovider kan de batterij vervangen om volledige prestaties en capaciteit te herstellen.
  Deze laatste optie geeft aan dat de conditie van de batterij behoorlijk verslechterd is. Dit wil niet zeggen dat het gebruik gevaarlijk is, maar dat u er hinder van kunt ondervinden bij het gebruik. De telefoon is waarschijnlijk traag in gebruik.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.