Menu Zoek

Snel naar bureaublad in Windows

snel naar bureaublad

Staan er veel vensters open op de Windows-computer en wilt u naar het bureaublad? Dat kan op een snelle manier!

Snel naar het Bureaublad? Daar heeft Windows een knop voor bedacht. Die staat helemaal rechts in de taakbalk. Hij is bijna niet te zien.

 • Ga met de muisaanwijzer helemaal naar de rechterkant, onderaan het scherm.
 • Er verschijnt een streepje, genaamd 'Bureaublad weergeven'. Klik hierop.
  Bureaublad weergeven

Alle vensters minimaliseren en het bureaublad is in beeld.

Het bureaublad van Windows open je eenvoudig met de sneltoets Windows-toets+D. Alle vensters minimaliseren dan. Het handige? Druk nog een keer op de sneltoets en alle vensters komen gewoon weer in beeld.

 • Druk op de sneltoets Windows-toets+D.
 • Het bureaublad opent. Doe wat u hier wilde doen.
 • Weer alle vensters nodig? Druk nog een keer op Windows-toets+D.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.