Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2023

Snel plaatjes zoeken vanaf websites

plaatjes zoeken vanaf websites(1)

Op websites staan vaak de mooiste afbeeldingen. Zonder de site te verlaten, zoekt u via Chrome naar plaatjes die erop lijken. Dat is makkelijk!

Wie geregeld online is, merkt dat afbeeldingen een grote rol spelen op internet. Ze brengen een artikel tot leven of geven een goede indruk van hoe het er ergens uitziet. Wie een mooi plaatje tegenkomt en het origineel zoekt, of iets zoekt wat daarop lijkt, hoeft geen aparte zoeksite te openen. Gelijksoortige afbeeldingen zijn direct vanuit de browser Chrome te zoeken.

 • Open de website waarop de afbeelding staat waarnaar u wilt zoeken.
 • Wijs met de muisaanwijzer de afbeelding aan.
 • Klik op de rechtermuisknop.
 • Klik op Afbeelding zoeken in Google.
 • Op een nieuw tabblad opent de afbeeldingenzoeker van Google.
 • Bovenaan staat een verkleinde versie van de afbeelding. Als er meerdere formaten zijn gevonden, staan er verschillende groottes onder 'Andere formaten van deze afbeelding vinden'. Klik op het formaat dat u wilt.
 • Wordt de afbeelding nergens anders gevonden, of zoekt u een vergelijkbare afbeelding, kijk dan bij de zoekresultaten onder 'Visueel vergelijkbare afbeeldingen'.

Deze manier van zoeken werkt voor plaatjes die als losse afbeelding in een tekst of op een pagina zijn geplaatst. Afbeeldingen die onderdeel zijn van een menu zijn niet op deze manier te vinden. Het is dus een kwestie van proberen. Verschijnt 'Afbeelding zoeken in Google' niet in het snelmenu? Dan is het plaatje niet op deze manier te vinden.

Let wel op: afbeeldingen op internet zijn niet zomaar overal voor te gebruiken. Er rust namelijk auteursrecht op. U kunt ze wel gebruiken voor privétoepassingen, maar niet zomaar voor uw eigen site of een openbare publicatie. Meer weten? Lees het artikel 'Hoe zit het met auteursrecht op internet?'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.