Menu Zoek

Het snelmenu van Android 14

snelmenu android 14(2)

Android-toestellen hebben een handig snelmenu voor populaire instellingen. Zet er bijvoorbeeld de vliegtuigstand aan.

Het snelmenu wordt ook wel ‘snelle instellingen’ genoemd. Maak hiermee bijvoorbeeld snel verbinding met een (nieuw) wifi-netwerk. In Android 14 ziet het snelmenu er anders uit. Maar het werkt bijna hetzelfde. Gebruik zo het snelmenu om bijvoorbeeld het toestel op vliegtuigstand te zetten:

 • Veeg van bovenaan het scherm naar onderen.
 • Een deel van het snelmenu is al zichtbaar. Herhaal de beweging: zet uw vinger bovenaan het scherm en veeg nog eens naar onderen.
 • Het hele snelmenu komt in beeld. Dat ziet er ongeveer zo uit (de volgorde van de pictogrammen kan per toestel anders zijn):

  Voorbeeld snelmenu

 • Tik op het pictogram van een vliegtuig. Is het niet in beeld? Blader dan eerst naar de volgende pagina van het snelmenu. Veeg daarvoor over het menu naar links.
 • Bij andere snelle instellingen opent soms een venster met meer opties. Stel die dan in en tik op Gereed.

Benieuwd wat u allemaal regelt in het snelmenu? Hier een aantal dingen:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.