Menu Zoek

Strijden tegen voedselverspilling

lekker eten niet meer weggooien(1)

De app Too Good To Go gaat de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants, bakkerijen en andere bedrijven bieden eten aan dat ze anders zouden weggooien. En dat met een klein prijskaartje!

Veel bedrijven die met eten werken, kennen het. Aan het einde van de dag blijft er eten over, en het mag niet blijven liggen tot de dag erna. De app Too Good To Go (Engels voor: te goed om weg te gooien) is er een oplossing voor.

Bedrijven kunnen zich aansluiten bij de app. Als er eten over is aan het einde van de dag, bieden ze dat aan met een flinke korting. Gebruikers van de app zien wat er aangeboden wordt en kunnen het kopen. Althans: het eten wordt als zogeheten 'magic box' verkocht. Wat er precies in zit, is een verrassing. Al kunt u bij een bakkerij iets van brood of gebak verwachten.

Kopers halen het eten op in de winkel, liefst met zelf meegebrachte dozen en bakjes. Betaling loopt via de app. Momenteel nog met onder meer een creditcard, maar er wordt gewerkt aan iDEAL. De app is nog niet in heel Nederland actief, maar steeds meer bedrijven in de grotere steden sluiten zich erbij aan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.