Menu Zoek

Supersnel eerste scherm met apps openen

snel naar je beginscherm op de ipad of iphone

Bespaar uzelf een hoop bladerwerk door apps op de iPhone of iPad. Een simpel trucje brengt u naar het eerste beginscherm met apps.

Op het beginscherm van de iPhone of iPad staat een overzicht met apps. Veeg met een vinger van rechts naar links over het scherm en een volgend scherm met andere apps verschijnt. Dit is het tweede beginscherm. Er komt een beginscherm bij wanneer u nog meer apps downloadt. Misschien hebt u de apps zelf geordend, bijvoorbeeld op onderwerp, of alle apps staan door elkaar. Er is een simpele manier om tussen de beginschermen met apps te schakelen.

Veel mensen hebben de meest gebruikte apps in het eerste scherm staan. Bijvoorbeeld de apps Camera en Foto's. Hebt u veel apps en zijn er dus veel beginschermen? Dan is er een handige manier om snel terug te keren naar het eerste scherm. Doe dit zo:

  • Druk eenmaal kort op de ronde thuisknop (home-knop).
  • Heeft het apparaat geen thuisknop? Veeg dan snel over het scherm omhoog.

De iPad of iPhone gaat meteen terug naar het eerste scherm met apps. Overigens staan recent geopende apps op de iPad in de onderste balk (het dock) die op elk beginscherm zichtbaar is. De iPhone kent deze balk niet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.