SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: kranten van vroeger online lezen

2112-kranten lezen

Historische edities van de Volkskrant, het Parool en Trouw zijn gratis te lezen via de website Delpher.

Delpher.nl is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheken en de universiteitsbibliotheken. Op de site  zijn nu alle artikelen uit de Volkskrant tussen 1945-1995 beschikbaar. Nieuwere kranten stonden al op de site. Kranten van voor de oorlog zijn nog niet beschikbaar, daar wordt aan gewerkt.

Krant lezen
Op Delpher.nl doorzoekt u 12 miljoen Nederlandse krantenpagina's. De kranten zijn allemaal gescand en digitaal beschikbaar gemaakt. Alle koppen zijn nagelopen op foutjes, want scannen gaat niet foutloos vanaf oud papier. De artikelen zijn op verschillende manieren op te zoeken. Bijvoorbeeld op datum, onderwerp of schrijver van het artikel.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.