Menu Zoek

Live aandelenkoersen volgen

aandelen(1)

Bent u geïnteresseerd in beurskoersen en aandelen, dan is Beurs.nl een goed startpunt.

Gaat uw hart sneller kloppen bij de afkortingen AEX of AMX? Denkt u bij 0,85% Heineken niet meteen aan het alcoholpercentage maar aan een koersstijging, neem dan een kijkje op Beurs.nl. De site toont de belangrijkste beurzen in real time en aandelenkoersen met een lichte vertraging. In één oogopslag is te zien of een aandeel op winst of verlies staat.

Bovenaan toont Beurs.nl de koers van AEX, DAX 30, S&P 500, DOW 30, Euro, Olie en Goud. De kleuren rood, groen en grijs laten direct zien of een koers is gedaald, gestegen of onveranderd is. De grootste dalers en stijgers van de dag zijn overzichtelijk gegroepeerd, zodat u weet waar op dit moment de winst te pakken is, of welke aandelen u beter kunt mijden.

Ook voor beurs- en bedrijfsnieuws is de site een goede bron van informatie. Dreigende acties bij vliegtuigmaatschappij Ryanair of een winstwaarschuwing bij navigatiesoftwaremaker TomTom hebben natuurlijk invloed op de koersen. Verder op de site: omzetcijfers van de beursgenoteerde bedrijven, een nieuwsbrief en beleggingsadviezen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.