Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Surftip: online ziekenhuis

13042018-surftip-online-ziekenhuis-250

Steeds meer ziekenhuizen hebben een online patiëntportaal. Bekijk met de site Hoeonlineisjouwziekenhuis.nl hoe de digitale dienstverlening van het plaatselijke ziekenhuis ervoor staat.

Bij een toenemend aantal ziekenhuizen regelt u allerlei zaken online. Lees bijvoorbeeld nog eens rustig alle onderzoeksresultaten door en wijzig persoonlijke gegevens. Verder maakt u afspraken via het patiëntportaal, zodat u hiervoor niet meer hoeft te bellen. Soms is er zelfs een zogeheten e-consult mogelijk. Patiënten stellen dan per e-mail vragen aan medische specialisten. Handig, want een bezoekje aan het ziekenhuis is dan niet altijd nodig. De digitale dienstverlening verschilt per ziekenhuis. Meer weten? Kijk dan eens op Hoeonlineisjouwziekenhuis.nl.

 • Open een internetbrowser en surf naar hoeonlineisjouwziekenhuis.nl
 • U leest hier algemene informatie over de digitale dienstverlening van ziekenhuizen. Klik onderaan op Naar de overzichtskaart.
 • Er verschijnt een kaartje van Nederland. Klik op het oranje bolletje van het plaatselijke ziekenhuis.
 • Kunt u het ziekenhuis niet vinden? Gebruik de zoekfunctie aan de linkerkant en typ de plaatsnaam. Klik daarna op het oranje bolletje.
 • Klik op Details bekijken.

Klik op Details bekijken

 • Er verschijnt een overzicht met zaken die u bij het betreffende ziekenhuis online kunt regelen. Overal waar een vinkje voor staat, is in het online patiëntportaal aanwezig.
 • Klik bovenaan op de internetlink om het online patiëntportaal te openen. Bij de meeste ziekenhuizen logt u in met uw DigiD-gegevens.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.