Menu Zoek

Synoniemen vinden op internet

synoniemen vinden op internet Zoek op internet een synoniem van een woord snel en simpel op.

Tijdens het schrijven of invullen van een pictogram wilt u weleens het synoniem van een bepaald woord weten. Op de website Synoniemen.net vindt u dit gemakkelijk in een paar tellen.

 • Ga naar de website www.synoniemen.net.
 • Het tabblad 'Synoniemen' is standaard geselecteerd. Is dit niet het geval, klik dan op Synoniemen.
 • Klik vervolgens bovenaan de pagina in de zoekbalk met de tekst 'Synoniemen zoeken'.
 • Typ het woord waarvan u een synoniem wilt opzoeken.
 • Tik rechts in de zoekbalk op het pictogram van een vergrootglas Zoeken naar synoniemen.

Onder de zoekbalk onder de tekst 'Als trefwoord met bijbehorende synoniemen' verschijnen de synoniemen van het door u ingevulde woord. De synoniemen van deze trefwoorden staan weer onder 'Als synoniem van een ander trefwoord'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.