Menu Zoek

Inboxtabbladen Gmail uitschakelen

tabbladen in gmail

Gmail verdeelt binnengekomen mails onder in tabbladen. Onhandig? Schakel de tabbladen uit.

In de Inbox van Gmail staan bovenaan (onder de zoekbalk) verschillende tabbladen waarop berichten zijn gesorteerd: 'Primair', 'Sociaal' en 'Reclame'. Meldingen van Facebook en andere sociaal netwerken verschijnen bijvoorbeeld onder het tabblad 'Sociaal'. De belangrijke mails staan op het tabblad 'Primair'. Liever alle mails op hetzelfde tabblad? Schakel de verschillende inboxcategorieën dan uit. Dat scheelt zoekwerk.

Schakel zo de tabbladen in Gmail uit:

 • Ga naar Gmail.com en log in.
 • Klik rechtsboven op het icoon van een tandwiel.
 • Klik op Alle instellingen bekijken.
 • Klik op Inbox.
 • Achter 'Categorieën' staan alle berichtcategorieën van tabbladen. Haal de vinkjes voor Reclame en Sociaal weg door op de aangevinkte hokjes te klikken.
 • Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

In het Postvak IN staan alle ontvangen mailtjes nu onder elkaar. Spijt? Schakel via de Instellingen de tabbladen weer in door vinkjes te plaatsen voor de opties Reclame en Sociaal.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.