Menu Zoek

Tabbladen in Verkenner (Windows 11)

tabbladen-in-verkenner

In de Verkenner in Windows 11 zitten tabbladen. Handig voor het ordenen of opzoeken van bestanden.

De Verkenner heeft net als internetbrowsers tabbladen. Open daarmee meerdere mappen naast elkaar binnen één venster. Zo hoeft u niet allemaal vensters open te hebben. Het geeft meer overzicht. Het is ook handig bij bijvoorbeeld het verplaatsen van bestanden. Versleep daarvoor een bestand van het ene tabblad naar het andere. Let op: deze functie werkt pas vanaf update 22H2 voor Windows 11. Mocht u de tabbladen niet zien, dan is die nog niet op uw computer geïnstalleerd.

De Verkenner opent standaard met één venster zonder extra tabbladen. Als u een tweede map wilt bekijken kunt een extra tabblad openen.

 • Open de Verkenner via het gele mapje Pictogram Verkenner op Taakbalk op de Taakbalk.
 • Klik rechts van het meest rechter tabblad op het plusteken.
  Plusteken voor toevoegen tabblad in Verkenner
 • Een nieuw tabblad opent aan de rechterkant. Wilt u het tabblad weer sluiten? Klik dan in het tabblad op het kruisje.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.