SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tekst zoeken en vervangen in Word

Woorden zoeken en vervangen in Word

Zoek in Word naar een bepaald woord en vervang 'm gemakkelijk door een andere tekst.

In de tekst een verkeerd woord gebruikt of consequent iets verkeerd geschreven? In Word kunt u woorden opzoeken en gemakkelijk wijzigen in een ander woord. Doe dit zo:

 • Klik in het Word-document op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Bewerken' op Vervangen.
 • Een venster opent. Automatisch staat het tabblad 'Vervangen' open. Is dit niet het geval, klik dan bovenaan het venster op Vervangen.
 • Klik in het tekstveld achter 'Zoeken naar' en typ de tekst die u wilt zoeken en wijzigen.
 • Klik in het tekstveld achter 'Vervangen door' en vul in waarin de tekst veranderd moet worden.
 • Zoek het woord dat u wilt vervangen door te klikken op Volgende zoeken.
 • Het eerstvolgende woord dat overeenkomt met de zoekopdracht, is gemarkeerd. Soms hebt u het woord vaker gebruikt in de tekst. Blijf dan klikken op Volgende zoeken totdat de tekst gemarkeerd is die u wilt wijzigen.
 • Klik onderaan het venster op Vervangen.

De tekst is aangepast. Wilt u een veelgebruikt woord in de gehele tekst vervangen? Klik dan op Alles vervangen. Let wel op: alle woorden die het zoekwoord bevatten, worden aangepast. Vervangt u bijvoorbeeld het woord 'fiets' door 'fietssleutel', dan verandert ook het woord 'fietstocht' in 'fietssleuteltocht'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.