Menu Zoek

Tekstcorrecties in Word

testpapier(1)

Wie in Word aan een document werkt, kan wijzigingen laten bijhouden. Handig wanneer meerdere mensen bij een tekst betrokken zijn.

Kijkt u weleens een brief, notulen of een andere tekst na van iemand anders? Dan kunt u veel plezier hebben van de mogelijkheid om wijzigingen in een Word-document bij te houden. Zo kan de schrijver van de tekst zien wat u hebt veranderd en kiezen of hij uw wijzigingen accepteert of niet. Ook kunt u als lezer opmerkingen invoegen.

  • Klik op het tabblad Controleren.
  • Klik onder 'Bijhouden' op Wijzigingen bijhouden > Wijzigingen bijhouden.
    Wijzigingen-bijhouden

Wanneer u nu in het document aan de slag gaat, gebeurt er het volgende:

  • Tekst die u aanpast of verwijdert, wordt doorgehaald en in rood weergegeven.
  • Toegevoegde tekst komt in rood te staan.
  • Ziet u dit niet? Een verticale streep voor een zin geeft aan dat er iets veranderd is. Klik op zo'n streep en u ziet de veranderingen.

De volgende die het document onder ogen krijgt, kan de wijzigingen doorvoeren of afwijzen. Dat gaat als volgt:

  • Klik op het tabblad Controleren.
  • Plaats de aanwijzer aan het begin van het document. Dus vóór het eerste woord.
  • Onder 'Wijzigingen' ziet u een aantal opties: 'Accepteren', 'Weigeren', 'Vorige' en 'Volgende'. Dat ziet er ongeveer zo uit:
    Wijzigingen of Word wijzigingen accepteren of weigeren
  • Met 'Vorige' en 'Volgende' knoppen beweegt u door de wijzigingen. Over het algemeen hebt u deze opties niet nodig als u start aan het begin van een document. Klik eenvoudigweg op Accepteren als u een wijziging wilt doorvoeren en op Weigeren als u een wijziging niet wilt. Word springt daarop zelf naar de volgende wijziging.
  • Als alle wijzigingen verwerkt zijn geeft Word de melding 'Het document bevat geen opmerkingen of bijgehouden wijzigingen.' Klik op OK om de melding te sluiten.

Opmerking
Wilt u alle wijzigingen in een document in één keer accepteren? Dat kan ook. Klik op het kleine pijltje onder de knop 'Accepteren' en kies Alle wijzigingen accepteren. Op een vergelijkbare manier kunt u alle wijzigingen in een document negeren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.