Telefoon langer over laten gaan
Vaak te laat met het opnemen van de telefoon? Verleng dan de rinkeltijd. Zo kan de telefoon langer overgaan en komt de voicemail iets later.
Niveau:
Waardering:
3,9 (12 stemmen)
Voicemail gaat te snel aan
Veel mensen vinden dat hun mobiele telefoon te snel overgaat op de voicemail. Standaard schakelt een telefoon na vijftien tot vijfentwintig seconden door. De doorschakeltijd (ook wel rinkeltijd genoemd) van de telefoon is soms bij de telecomaanbieder te verlengen tot maximaal dertig seconden.
Voicemail tijd instellen T-Mobile, Ben en Tele2
Klanten van Ben, T-Mobile en Tele2 passen de rinkeltijd aan door een combinatie van tekens in te voeren. Dat kan op dezelfde plek waar ze normaal een telefoonnummer intoetsen.
- Ontgrendel indien nodig de smartphone.
- Tik op het groene pictogram met een telefoonhoorn.
- Toets (zonder spaties) in: **61*+31624telefoonnummer*11*seconden#
Het aantal seconden dat u kunt invoeren als rinkeltijd is maximaal dertig en moet een veelvoud van vijf zijn. Het telefoonnummer dat u invult telt altijd tien cijfers. - Tik op de beltoets.
Krijgt u een foutmelding? Dan staat de rinkeltijd waarschijnlijk al ingesteld op het gekozen aantal seconden.
Voicemail tijd instellen Vodafone
- Ontgrendel indien nodig het toestel.
- Tik op het groene pictogram met een telefoonhoorn.
- Toets 1233 en tik op de beltoets.
- Toets 11 voor het hoofdmenu.
- Toets 2 voor persoonlijke instellingen van de voicemail.
- Toets 5 (rinkeltijd) en stel een tijd in tussen vijf en dertig seconden.
Rinkeltijd verlengen KPN, Telfort, Hollandsnieuwe en Simyo
De doorschakeltijd is bij KPN, Telfort, Hollandsnieuwe en Simyo niet aan te passen. Daar staat de doorschakeltijd trouwens standaard op 25 seconden (Telfort en Hollandsnieuwe), 20 seconden (KPN) of 15 seconden (Simyo). De klant kan wel de voicemailfunctie helemaal uitzetten.
Meer over dit onderwerp
Computerhulp nodig?
Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.
PCHulp aanvragen Bekijk het lidmaatschap
U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.
Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:
- Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
- Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
- Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
- Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.
De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:
- Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
- Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.