SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: accenten toevoegen op Android-toestellen

220218accentsmartphone

Een cedille, een accent grave, circonflexe of een simpel trema; het zijn onmisbare onderdelen in de taal. Met één vinger voegt u accenttekens toe aan letters op een Android-toestel.

Of u nu regelmatig een woordje Frans typt of het gewoon bij Nederlands houdt, accenttekens (ook wel diakritische tekens genoemd), vormen een onmisbaar onderdeel van de taal. Een simpel streepje boven de letter maakt immers het verschil tussen vóórkomen of voorkómen. Op een Android-tablet of -smartphone tovert u ze met één tik tevoorschijn. Uw neef François in Curaçao zal u dankbaar zijn.

  • Open de applicatie waarin u wilt typen.
  • Tik in een tekstveld zodat het toetsenbord verschijnt.
  • Typ een tekst.
  • Wilt u een accentteken toevoegen? Druk dan langere tijd op de letter die u het speciale teken wilt meegeven. Wilt u bijvoorbeeld een 'e' voorzien van een accent aigu, tik dan op de e-toets.
  • Een kader met verschillende accenten verschijnt. Houd uw vinger nog steeds op het scherm en sleep 'm naar de letter met het gewenste accentteken.
  • De achtergrond bij het gekozen accent kleurt blauw. Haal uw vinger van het scherm.

Het accentteken wordt geplaatst.

Bekijk ook in onze video hoe het typen van accenttekens werkt op een Android-apparaat.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.