SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: accountafbeelding wijzigen in Windows 10

06042017_accountafbeelding-wijzigen-in-Windows-10-250

Een eigen foto in Windows 10 maakt dit besturingssysteem heel wat persoonlijker. Selecteer hiervoor zelf eenvoudig een leuke afbeelding.

Wie inlogt bij Windows 10 krijgt altijd een afbeelding bij haar of zijn account te zien. Standaard is dat een afbeelding van een anoniem poppetje. Het is leuker én persoonlijker om hiervoor een eigen accountfoto te gebruiken. Dat kan eenvoudig door de instellingen te openen:

  • Klik linksonder op de Startknop.
  • Klik op het pictogram Instellingen (het tandwieltje).
  • Klik op Accounts.
  • De meeste mensen loggen in met een Microsoft-account, zodat automatisch de bijbehorende profielfoto in beeld verschijnt. Bij gebruik van een lokaal Windows-account ziet men een accountafbeelding. Het wijzigen van de foto gebeurt echter op dezelfde manier: Klik op Afbeelding zoeken.

Accountafbeelding wijzigen in Windows 10

  • Zoek op de computer een leuke foto op.
  • Dubbelklik op het fotobestand.

De nieuwe foto voor het (Microsoft-)account verschijnt direct. Is er al eerder een foto ingesteld, dan kan de gebruiker tussen de verschillende afbeeldingen rouleren. De accountafbeelding binnen de grootste cirkel is actief.

 Bekijk ook in onze video hoe u een accountafbeelding wijzigt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.