SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: afbeelding kader geven in Word

Afbeelding_Word_kader_home In een Word-bestand kunt u afbeeldingen plaatsen en deze naar wens vormgeven. Zet er bijvoorbeeld een mooi kader omheen.

Wanneer u een afbeelding invoegt in een Word-document, is het resultaat wel erg rechttoe rechtaan. U kunt dit resultaat gemakkelijk verfraaien. Word heeft namelijk verschillende opmaakmogelijkheden. Een kader om een afbeelding geeft direct een sprekend effect. Zo voegt u een afbeelding toe en zet u er een kader omheen:

 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen
 • Klik op Afbeelding
 • Blader naar de gewenste afbeelding en klik het aan. 
 • Klik op Invoegen.
 • De afbeelding staat in het document. In het Lint verschijnt rechts het tabblad 'Opmaak'. Dit tabblad is alleen zichtbaar als de afbeelding geselecteerd is. Klik op het tabblad Opmaak.
 • Boven 'Afbeeldingstijlen' staan de opties voor het kader. Klik op een optie, bijvoorbeeld op dubbel kader, en u ziet direct het resultaat.
 • Meer opties voor kaders worden getoond als u rechts naast de voorbeeldplaatjes op het pijltje met de streep erboven   111214_Word_afbeeldingkader_pijltje_meer klikt. U ziet dat u niet per se voor een kader hoeft te kiezen, u kunt ook alleen een schaduw achter de afbeelding zetten.
 • Hebt u een kader gekozen, dan kunt u daar ook de kleur van aanpassen. Klik daarvoor op Afbeeldingsrand.
 • U kunt hier een andere kleur aanklikken, maar ook kiezen voor een andere dikte of een streeppatroon maken van de rand. Ga daarvoor met de muisaanwijzer over 'Dikte' of 'Streepjes' en er komen extra opties tevoorschijn.
 • Terwijl u met de muisaanwijzer over de opties gaat, verandert de kaderrand om de afbeelding. Klik op de optie van uw keuze.
 • Spijt van uw aanpassing? Klik in het tabblad 'Opmaak' op Beginwaarden van afbeelding en u gaat weer terug naar het origineel.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe u de afbeelding van een kader voorziet. In het artikel 'Word: afbeeldingen' leert u nog veel meer over de mogelijkheden om uw afbeelding aan te passen en naar wens te plaatsen op de pagina.

 

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.