SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Afbeelding kader geven in Word

Afbeelding_Word_kader_home In een Word-bestand kunt u afbeeldingen plaatsen en deze naar wens vormgeven. Zet er bijvoorbeeld een mooi kader omheen.

Wanneer u een afbeelding invoegt in een Word-document, is het resultaat wel erg rechttoe rechtaan. U kunt dit resultaat gemakkelijk verfraaien. Word heeft namelijk verschillende opmaakmogelijkheden. Een kader om een afbeelding geeft direct een sprekend effect. Zo voegt u een afbeelding toe en zet u er een kader omheen:

 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen
 • Klik op Afbeeldingen
 • Blader naar de gewenste afbeelding en klik het aan. 
 • Klik op Invoegen.
 • De afbeelding staat in het document. In het Lint verschijnt rechts het tabblad 'Opmaak'. Dit tabblad is alleen zichtbaar als de afbeelding geselecteerd is. Klik eventueel op het tabblad Opmaak.
 • Boven 'Afbeeldingstijlen' staan de opties voor het kader. Klik op een optie en u ziet direct het resultaat.
 • Meer opties voor kaders worden getoond als u rechts naast de voorbeeldplaatjes op het pijltje met de streep erboven 111214_Word_afbeeldingkader_pijltje_meer klikt. U kunt ook alleen een schaduw achter de afbeelding zetten
 • Pas eventueel de kleur van het gekozen kader aan. Klik daarvoor op Afbeeldingsrand.
 • U kunt hier een andere kleur aanklikken, maar ook kiezen voor een andere dikte of een streeppatroon maken van de rand. Ga daarvoor met de muisaanwijzer over 'Dikte' of 'Streepjes' en er komen extra opties tevoorschijn.
 • Terwijl u met de muisaanwijzer over de opties gaat, verandert de kaderrand om de afbeelding. Klik op de optie van uw keuze.
 • Spijt van uw aanpassing? Klik in het tabblad 'Opmaak' op Beginwaarden van afbeelding en u gaat weer terug naar het origineel.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe u de afbeelding van een kader voorziet. In het artikel ' Word: afbeeldingen' staat meer over de mogelijkheden om uw afbeelding aan te passen en naar wens te plaatsen op de pagina.

 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.