SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Afmelden voor reclamemails en nieuwsbrieven

tip

Wie online winkelt, kent het vast: na de bestelling stromen de aanbiedingen van de desbetreffende shop de mailbox binnen. Meld u af voor deze mails als u er niet op zit te wachten.

Genoeg van die mails van een bepaald bedrijf? Schrijf uzelf dan uit. Doorgaans vindt u onder aan een nieuwsbrief of reclamemail een afmeldlink. Alleen de tekst die ervoor wordt gebruikt wil nog weleens variëren. Dan staat er bijvoorbeeld 'Klik hier om u af te melden'. Ook worden vaak termen gebruikt als 'afmelden', 'uitschrijven' of 'unsubscribe', wat Engels is voor 'afmelden'. 

Het afmelden

Het daadwerkelijke afmelden is eenvoudig: klik op de genoemde link en volg de stappen op het scherm. Soms brengt de link u naar een pagina waar u dient te bevestigen dat u de berichten in kwestie niet langer wenst te ontvangen.


Soms is er echt geen afmeldlink te vinden. De oplossing is niet netjes, maar wel effectief: zet het bericht in kwestie in de spammap, en u hebt er geen last meer van.

Niet reageren bij phishing of spam

Bekijk voor het afmelden natuurlijk wel goed of de mail geen phishing of spam is. Reageren en klikken op dit soort mails is altijd onverstandig. Daarmee laat u de crimineel immers weten dat uw mailadres gebruikt wordt en dat het kan lonen om u te mailen.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.