Menu Zoek

Tip: afmelden voor reclamemails en nieuwsbrieven

tip

Wie online winkelt, kent het vast: na de bestelling stromen de aanbiedingen van de desbetreffende shop de mailbox binnen. Een winkel mag dat doen. Maar afmelden voor deze mails is mogelijk.

Genoeg van die mails van een bepaald bedrijf? Schrijf uzelf dan uit. Doorgaans vindt u onder aan een nieuwsbrief of reclamemail een afmeldlink. Alleen de tekst die ervoor wordt gebruikt wil nog weleens variëren. Dan staat er bijvoorbeeld 'Klik hier om u af te melden'. Ook worden vaak termen gebruikt als 'afmelden', 'uitschrijven' of 'unsubscribe', wat Engels is voor 'afmelden'. 

Het afmelden
Het daadwerkelijke afmelden is eenvoudig: klik op de genoemde link en volg de stappen op het scherm. Soms brengt de link u naar een pagina waar u dient te bevestigen dat u de berichten in kwestie niet langer wenst te ontvangen.

Soms is er echt geen afmeldlink te vinden. Dus bent u gedoemd tot het einde der tijden de gewraakte e-mail te blijven ontvangen. Gelukkig is er nog een andere manier om mails die u niet langer wilt ontvangen, te stoppen. Niet netjes, wel effectief: sleep het bericht in kwestie naar de spammap, en u hebt er geen last meer van.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.