Menu Zoek

Bericht verbergen op Facebook

0407-facebook-bericht verbergen

Komen er op Facebook berichten voorbij die u hinderlijk vindt? Verberg het bericht dan, zodat het niet meer opduikt op de tijdlijn van Facebook.

Wie Facebook opent, ziet een hele lijst met updates van Facebook-vrienden en reclames van bedrijven. Het kan zijn dat u een bericht vervelend vindt om te lezen. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwsbericht deelt over dierenmishandeling en u daar niet graag iets over ziet. Of als u wel heel veel soortgelijke berichten van iemand voorbij ziet komen.

Het is mogelijk om updates van andere mensen te verbergen. U ziet dat specifieke bericht dan niet meer in de lijst met updates. Ook krijgt u geen meldingen als mensen erop reageren. Overige berichten van de betreffende Facebookvriend ziet u nog wel.

Bericht verbergen
Om een bericht te verbergen, doet u het volgende binnen Facebook:

 • Klik op Startpagina om naar het overzicht te gaan.
 • Blader naar het bericht dat u wilt verbergen.
 • Boven het bericht staat de naam van degene die het bericht heeft geplaatst. Klik rechts van de naam op de drie puntjes.
 • Klik op Bericht verbergen.

Het bericht wordt direct verborgen. Facebook toont nog de mogelijkheid om het bericht te rapporteren. Door op Bericht rapporteren te klikken komt u in een keuzemenu waarin Facebook vraagt: 'Help ons begrijpen wat er aan de hand is'. Vervolgens kunt u kiezen uit een keuzemenu. Maak uw keuze waarom u het bericht wilt rapporteren en klik op Doorgaan. In het volgende scherm kunt u er nog voor kiezen om de desbetreffende persoon te blokkeren, te ontvolgen of in het geval van een pagina niet meer leuk te vinden. Maak uw keuze en klik op Klaar.

Advertenties verbergen
Krijgt u advertenties te zien van bedrijven waarvan vrienden hebben aangegeven ze leuk te vinden? Ook deze zijn te verbergen.

 • Klik rechtsboven de advertentie op de drie puntjes.
 • Klik op Advertentie verbergen.
 • Facebook vraagt nu waarom u de advertentie niet wilt zien. Klik op de best passende reden, bijvoorbeeld dat de inhoud niet relevant is voor u.
 • Vervolgens ziet u een aantal opties van maatregelen die u extra kunt nemen.
 • Maak uw keuze en klik op Klaar.

Nu hebt u gezien hoe u een bericht of een advertentie verbergt op Facebook.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.