SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bericht verbergen op Facebook

0407-facebook-bericht verbergen

Komen er op Facebook berichten voorbij die u hinderlijk vindt? Verberg het bericht dan, zodat het niet meer opduikt op de tijdlijn van Facebook.

Wie Facebook opent, ziet een hele lijst met updates van Facebook-vrienden en reclames van bedrijven. Het kan zijn dat u een bericht vervelend vindt om te lezen. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwsbericht deelt over dierenmishandeling en u daar niet graag iets over ziet. Of als u wel heel veel soortgelijke berichten van iemand voorbij ziet komen.

Het is mogelijk om updates van andere mensen te verbergen. U ziet dat specifieke bericht dan niet meer in de lijst met updates. Ook krijgt u geen meldingen als mensen erop reageren. Overige berichten van de betreffende Facebookvriend ziet u nog wel.

Bericht verbergen
Om een bericht te verbergen, doet u het volgende binnen Facebook:

  • Klik op Startpagina om naar het overzicht te gaan.
  • Blader naar het bericht dat u wilt verbergen.
  • Boven het bericht staat de naam van degene die het bericht heeft geplaatst. Klik rechts van de naam op de drie puntjes.
  • Klik op Bericht verbergen.

Het bericht wordt direct verborgen. Facebook toont nog wat extra mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om minder berichten van die betreffende persoon te zien. In dit voorbeeld is dat niet nodig.

Advertenties verbergen
Krijgt u advertenties te zien van bedrijven waarvan vrienden hebben aangegeven ze leuk te vinden? Ook deze zijn te verbergen.

  • Klik rechtsboven de advertentie op de drie puntjes.
  • Klik op Advertentie verbergen.
  • Facebook vraagt nu waarom u de advertentie niet wilt zien. Klik op de best passende reden, bijvoorbeeld dat de inhoud niet relevant is voor u.
  • Klik dan op Doorgaan.
  • Klik op Klaar.

Nu hebt u gezien hoe u een bericht of een advertentie verbergt op Facebook.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.