Zoeken
Menu Zoek

Tip: besloten groep maken op Facebook

Facebook_logo Op Facebook kunt u een geheime groep aanmaken voor bijvoorbeeld uw familie. Geheim duidt in dit geval op de mate van openbaarheid van de groep. U als oprichter besluit wie er lid van wordt. De berichten, foto's en bestanden van de groep zijn alleen door leden te zien.

Zo maakt u een besloten groep:

  • Open de site www.facebook.com
  • Vul uw inlognaam en wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  • De overzichtspagina opent. Klik in het menu op Groep maken. Klik eventueel eerst op Meer weergeven als u het kopje 'Groepen' niet ziet.
  • Vul in het nieuwe venster achter 'Groepsnaam' de naam van uw nieuwe groep in.
  • Typ achter 'leden' de naam van iemand uit uw Facebookvriendenkring die u lid wilt maken van de groep. Klik op de naam van die persoon om hem of haar toe te voegen. U moet minimaal één lid toevoegen.
  • Klik op het hokje voor het kopje 'Geheim'.
  • Klik op Maken.
  • Klik in het nieuwe venster op een pictogram dat bij uw groep past.
  • Klik op OK om verder te gaan.

De groep is aangemaakt. U gaat naar de overzichtspagina van de groep. Daar kunt u bijvoorbeeld nieuwe mensen aan de groep toevoegen. Ook kunnen leden er berichten plaatsen. U vindt de groep voortaan terug in uw lijstje onder het woord 'Groepen', in het menu van Facebook.

Video
Wilt u zien hoe dit in de praktijk gaat? Bekijk dan onderstaande video:

Auteur: SB
Gewijzigd: 15 maart 2017
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.