SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bestand verbergen in de Verkenner

0907-bestand verbergen in de Verkenner

Soms is het handig om een bestand onzichtbaar te maken op de computer. Bijvoorbeeld als u een verrassing voorbereidt voor uw partner. Verberg bestanden in enkele muisklikken in de Verkenner en haal ze net zo makkelijk weer tevoorschijn.

In de Verkenner zit een functie die niet veel mensen kennen. Namelijk om een bestand te verbergen. Het is dan niet meer zichtbaar in de Verkenner, maar het is nog wel aanwezig op de computer. Een handige functie voor als u de computer gebruikt met meerdere mensen, en u niet wil dat zij kunnen zien wat u allemaal aan documenten hebt. Op het moment dat het bestand niet meer onzichtbaar hoeft te zijn, maakt u er weer een gewoon bestand van.

  • Klik op Starten > Verkenner.
  • Klik op het bestand dat u wilt verbergen.
  • Klik boven in het venster op het tabblad Beeld.
  • Klik op Geselecteerde items verbergen.
  • Het lijkt nu of het bestand verdwenen is, maar dit is niet zo. Wilt u het bestand zichtbaar maken? Zet dan op het tabblad 'Beeld' een vinkje voor Verborgen items
  • Het bestand is nu zichtbaar, weliswaar wat vaag en transparant. Het vinkje voor 'Verborgen items' bepaalt dus of het bestand te zien is of niet. Het vinkje moet weg zijn als u een verrassing hebt voor iemand die dezelfde computer gebruikt.
  • Wilt u het bestand weer normaal zichtbaar maken, voor iedereen? Selecteer het bestand en klik op het tabblad 'Beeld' weer op Geselecteerde items verbergen.

Op deze manier zijn overigens ook mappen te verbergen in de Verkenner.

Video
Bekijk ook in onze video hoe het verbergen van bestanden werkt. Let op: in de video is het Lint voor de duidelijkheid vastgezet in beeld. Dit doet u door rechtsboven op het driehoekige pijltje te klikken, naast het blauwe vraagteken. Het driehoekje draait om. Klik er nogmaals op om het Lint weer los te maken.

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.