SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: cellen samenvoegen in Excel

tip(1) Losse cellen zijn in Excel samen te voegen tot één cel. Handig voor titels die over meerdere kolommen moeten doorlopen.

Wie tabellen of overzichten maakt in Excel, krijgt vroeg of laat te maken met titels of koppen die over verschillende kolommen door moeten lopen. Dan is het handig verschillende cellen samen te voegen. De cellen veranderen dan in één grote cel die over meerdere kolommen wordt weergegeven. De inhoud van de cellen wordt in het middelpunt van de samengevoegde cel weergegeven.

SamenvoegenSamenvoegen gaat vanaf Excel 2010 op de volgende manier:

  • Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3. Houd de linkermuisknop vast terwijl u de muis naar de samen te voegen cel sleept, bijvoorbeeld cel F3. Laat daarna de muisknop los.
  • Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  • Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren.

De geselecteerde cellen worden samengevoegd tot één cel. De kolommen eronder blijven gewoon bestaan. Wilt u het samenvoegen ongedaan maken, selecteer dan de samengevoegde cellen en klik nogmaals op Samenvoegen en centreren.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.