SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: computer in slaapstand zetten

McCormick_Sleep(1)

Als u de computer even niet gebruikt, kan het handig zijn om hem in de slaapstand te zetten. Hij gebruikt dan minder energie, maar alle apps blijven actief zodat u meteen verder kunt als u de pc weer wekt.

De slaapstand aanzetten is eigenlijk niet eens zo moeilijk.

Slaapstand in Windows 10

  • Klik op Starten.
  • Klik op Aan/Uit.
  • Klik op Slaapstand.

Slaapstand in Windows 7

  • Klik op Starten.
  • Klik op het pijltje naast Afsluiten.
  • Klik op Slaapstand.

Wilt u de computer weer gebruiken, klik dan met de muis of sla een toets aan op het toetsenbord. De computer wordt dan weer wakker en u kunt verder waar u gebleven was.

Sluimerstand
Behalve de slaapstand, heeft de computer ook een sluimerstand. In deze stand gebruikt hij nog minder energie. Vooral bij laptops met een batterij is dat handig. De sluimerstand wordt niet automatisch getoond in het Startmenu. In de tip 'Wat is beter: de slaapstand of de pc uitzetten' leggen we uit hoe u deze stand toevoegt in Windows 10 en wanneer u welke stand het beste kunt gebruiken.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.