SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: computer in slaapstand zetten

McCormick_Sleep(1)

Als u de computer even niet gebruikt, kan het handig zijn om hem in de slaapstand te zetten. Hij gebruikt dan minder energie, maar alle apps blijven actief zodat u meteen verder kunt als u de pc weer wekt.

De slaapstand aanzetten is eigenlijk niet eens zo moeilijk.

Slaapstand in Windows 10

 • Klik op Starten.
 • Klik op Aan/Uit.
 • Klik op Slaapstand.

Slaapstand in Windows 7

 • Klik op Starten.
 • Klik op het pijltje naast Afsluiten.
 • Klik op Slaapstand.

Wilt u de computer weer gebruiken, klik dan met de muis of sla een toets aan op het toetsenbord. De computer wordt dan weer wakker en u kunt verder waar u gebleven was.

Sluimerstand
Behalve de slaapstand, heeft de computer ook een sluimerstand. In deze stand gebruikt hij nog minder energie. Vooral bij laptops met een batterij is dat handig. De sluimerstand wordt niet automatisch getoond in het Startmenu. In de tip 'Wat is beter: de slaapstand of de pc uitzetten' leggen we uit hoe u deze stand toevoegt in Windows 10 en wanneer u welke stand het beste kunt gebruiken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.