SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: de juiste driver vinden

tip Kunnen Windows (7, 8.1 of 10) en uzelf een driver niet vinden? Laat het DriverEasy proberen.

U koopt een nieuwe pc, maar wilt natuurlijk wel uw huidige printer of andere randapparatuur blijven gebruiken. Soms is dat geen enkel probleem. Gewoon opnieuw aansluiten en alles werkt als vanouds. Maar in andere gevallen wil de apparatuur niet meer werken. Geef niet meteen op! Er zijn verschillende oplossingen die u kunt uitproberen. U leest er alles over in het artikel 'Windows 8.1: randapparatuur en back-ups'.

In die artikelen leest u onder meer het belang van drivers. Dat zijn programma's die bepalen hoe Windows omgaat met een apparaat. En het kan lastig zijn de juiste driver te vinden. U kunt het Windows laten doen of zelf het proberen. Maar er is nog een optie: het gratis programma DriverEasy. U installeert het en het programma scant uw pc op aanwezige apparaten en drivers. Na de scan geeft DriverEasy aan welke drivers zijn verouderd en welke ontbreken. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om alle drivers bij te werken en te installeren. Kan ook DriverEasy u niet helpen dan moet u tot de slotsom komen dat uw apparaat echt niet meer werkt op uw nieuwe systeem.

Let op: wij adviseren DriverEasy alleen voor gebruikers die weten hoe ze een programma moeten installeren. De gratis versie van DriverEasy scant uw systeem en downloadt de nieuwste drivers voor u, maar u moet ze zelf installeren. Als u niet precies weet hoe dat in het werk gaat, gebruik het programma dan niet.

Downloaden en gebruiken
Download DriverEasy door te klikken op deze link: download DriverEasy. Onder in beeld verschijnt een balk. Klik op Uitvoeren. Verschijnt bij u het venster 'Gebruikersaccountbeheer'? Klik dan daarin op Ja. Vervolgens kunt u een taal selecteren. Standaard staat de taal 'Nederlands' aangegeven. Is dit niet het geval, klik dan op de aangegeven taal en klik vervolgens op Nederlands. Klik daarna op OK. De download gaat van start. Installeer het programma verder zoals u gewend bent.

Na installatie start u het programma. Klik op de knop Scan nu. DriverEasy controleert nu uw computer op aanwezige drivers. Dat duurt enige tijd. Nadat de scan is afgerond ziet u aan de linkerkant het aantal verouderde en ontbrekende drivers. U kunt deze drivers nu (één voor één) downloaden. Het downloaden neemt erg veel tijd in beslag, dus houd daar rekening mee. De betaalde versie van het programma werkt sneller, maar aangezien u dit programma heel weinig gebruikt raden wij een aanschaf af.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.