Menu Zoek

Tip: digitale Enter

Enter Elk kwartaal valt ie bij u op de mat: ons tijdschrift Enter. Het is ook mogelijk Enter digitaal te lezen. Bijvoorbeeld op uw tablet.

Als u ingelogd bent op de website van SeniorWeb, kunt u in het Enter-archief alle Enters terugvinden. U vindt er per Enter een index van alle artikelen, de aanvullingen, een pdf-versie en een digitale Enter. De digitale Enter is vanaf Enter 50 beschikbaar en vanaf Enter 63 uitgebreid met interactieve mogelijkheden.

Met de digitale Enter bladert u net als bij de papieren versie door de pagina's van het tijdschrift. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om vanuit iedere pagina het pagina-overzicht te openen. Hierdoor schakelt u makkelijk tussen verschillende artikelen. Vanuit de inhoudsopgave kunt u elke kop aanklikken (op de computer) of aantikken (op de tablet) om direct naar het artikel te gaan dat u wilt lezen. En bevat een artikel een link naar een video of webpagina? Dan opent u deze direct vanuit Enter. Hoeft u niet na het lezen van de papieren versie eerst nog op zoek te gaan naar dat ene filmpje of die internetpagina. Ontdek via onderstaande video wat u met de digitale Enter op uw tablet kunt.

Geen interverbinding

Voor het lezen van de digitale Enter hebt u een internetverbinding nodig. Wilt u digitaal verder lezen op een plek waar u geen internetverbinding hebt, dan kunt u de pdf van Enter downloaden. Hier kunt u wel doorheen bladeren, maar het is in die versie helaas niet mogelijk op links te tikken en zo webpagina's te openen of snel naar een ander artikel te springen.

Download de pdf vanuit de digitale Enter als volgt op de iPad:

 • Tik links in de balk op het pictogram met PDF.
 • Een nieuw venster opent en het downloaden begint.
 • Tik op Open met iBooks.
 • iBooks wordt geopend en Enter staat open.

Download de pdf vanuit de digitale Enter als volgt op de Samsung Galaxy Tab:

 • Tik links in de balk op het pictogram met PDF.
 • Linksboven verschijnt een bewegend pijltje. Het downloaden is begonnen.
 • Als het pijltje stilstaat is het downloaden voltooid. Ga naar alle apps en tik op Mijn bestanden.
 • Tik op Download.
 • Tik vervolgens op het bestand dat u wilt openen, in de geval de Enter.
 • Tik op het programma waarmee u de pdf wilt openen.
 • Tik op Altijd als u dit soort bestanden altijd met dit programma wilt openen. Tik op Slechts eenmaal, als u elke keer opnieuw wilt kiezen met welk programma u deze bestanden opent.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.