Menu Zoek

Dubbele spaties verwijderen

word2013_logo_kl In vrijwel elk Word-document komen dubbele spaties voor. Gelukkig zijn ze eenvoudig te verwijderen.

Dubbele spaties spoort u eenvoudig op en verwijdert u met behulp van 'Zoeken en vervangen'. Dit gaat in alle Word-versies op dezelfde manier en u doet dit als volgt:

 • Gebruik de sneltoets Ctrl+H. Druk hiervoor de Ctrl-toets in en houd deze ingedrukt terwijl u op de letter H op uw toetsenbord drukt. Laat de toetsen vervolgens los.
 • Typ in het venster dat opent twee spaties in het vak 'Zoeken naar' en één spatie in het vak 'Vervangen door'.
 • Klik op Alles vervangen.
 • Alle dubbele spaties veranderen in een enkele spatie. Word laat u weten hoeveel dubbele spaties er zijn verwijderd. Klik op OK om het venster te sluiten.
 • Klik vervolgens op Sluiten om ook het venster 'Zoeken en vervangen' te sluiten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.