SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: één antivirusprogramma is genoeg

0706-marktplaats Veiligheid staat voor veel mensen voorop tijdens het computeren. Ze willen graag dat hun computer goed beschermd is. Dus installeren ze meerdere veiligheidsprogramma's die tegelijk actief zijn. Maar wist u dat dat helemaal niet nodig is? We raden het zelfs sterk af.

U vindt het misschien heel belangrijk om uw computer goed te beschermen tegen virussen en andere veiligheidsproblemen. Hebt u de computer of laptop nieuw gekocht, dan zit er soms al een versie van een betaald beveiligingspakket op. Maar voor de zekerheid hebt u ook nog een gratis toepassing zoals Avast! Free Antivirus. Voorkomen is beter dan genezen, denkt u dan.

Niet combineren
Maar in dit geval werkt het anders. De bescherming van een antivirusprogramma werkt het beste als u maar één antivirusprogramma gebruikt. Zijn er meer actief, dan kunnen de antivirusprogramma's elkaar tegenwerken. Dit kan leiden tot gaten in de bescherming. Het is dus noodzakelijk om maar één antivirusprogramma tegelijk te gebruiken.

Welke houden?
Hebt u meerdere programma's geïnstalleerd? Verwijder ze dan allemaal, op eentje na. Welke dat is, kunnen wij niet voor u bepalen. Hebt u voor een programma betaald, dan zou u dat programma kunnen laten staan. Hebt u meerdere antivirusprogramma's op uw computer? Lees dan bijvoorbeeld het artikel 'Keuzehulp virusscanner' en bepaal welke u wilt houden.

Programma verwijderen
Overtollige programma's verwijderen doet u via het Configuratiescherm. Lees in het artikel 'Overbodige programma's verwijderen' hoe dit moet in Windows Vista, 7 en 8. Lees in de tip 'Programma verwijderen in Windows 10' hoe dit moet in Windows 10.

Let wel op dat u niet te veel verwijdert. Het is de bedoeling dat u één programma overhoudt. En geeft de computer na het verwijderen aan dat hij opnieuw moet opstarten, doe dit dan. Zo kan de computer het verwijderen goed afronden.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.