SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: filters gebruiken in Foto’s voor Windows 10

1805-filters

Pas met de app Foto's in Windows 10 allerlei filters toe op afbeeldingen. Maak in een paar muisklikken een foto sfeervol zwart-wit of geef het een subtiel kleurtje.

De app Foto's van Windows 10 is niet alleen een programma om foto's op de computer mee te bekijken. Er zitten ook allerlei opties in om eenvoudige bewerkingen aan te brengen op foto's. Zo is het leuk om filters op foto's toe te passen.

  • Klik in Foto's op de foto die u wilt bewerken.
  • De foto wordt groter getoond en erboven staan verschillende opties. Klik op Bewerken. Bij de (Fall) Creators Update van Windows 10 moet u eerst op Bewerken en maken klikken. Lees de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?' als u wilt bekijken welke update op uw computer staat.
  • Rechts in beeld verschijnt een menu. Onder 'Een filter kiezen' staan de beschikbare filters. De filters hebben Engelse namen. Klik om de beurt op elke filter om te kijken wel effect de filter geeft.
  • Klik op de gewenste filter.
  • Onder de foto staat een schuifbalk. Versleep het schuifje naar links of rechts om de filter meer of minder effect te laten hebben.
  • Is het niet naar uw zin? Druk dan op de sneltoets Ctrl+Z om de laatste handeling ongedaan te maken of klik rechts in beeld op Alles ongedaan maken om alle bewerkingen ongedaan te maken.
  • Is de foto wel naar uw zin? Klik onderaan op Een kopie opslaan. Door een kopie op te slaan, blijft de originele foto behouden.

De kopie staat in dezelfde map als de originele foto. De foto heeft ook bijna dezelfde naam, en is herkenbaar aan de vermelding (2) aan het einde van de naam.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.