Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: filters gebruiken in Foto’s voor Windows 10

1805-filters

Pas met de app Foto's in Windows 10 allerlei filters toe op afbeeldingen. Maak in een paar muisklikken een foto sfeervol zwart-wit of geef het een subtiel kleurtje.

De app Foto's van Windows 10 is niet alleen een programma om foto's op de computer mee te bekijken. Er zitten ook allerlei opties in om eenvoudige bewerkingen aan te brengen op foto's. Zo is het leuk om filters op foto's toe te passen.

 • Klik in Foto's op de foto die u wilt bewerken.
 • De foto wordt groter getoond en erboven staan verschillende opties. Klik op Bewerken. Bij de (Fall) Creators Update van Windows 10 moet u eerst op Bewerken en maken klikken. Lees de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?' als u wilt bekijken welke update op uw computer staat.
 • Rechts in beeld verschijnt een menu. Onder 'Een filter kiezen' staan de beschikbare filters. De filters hebben Engelse namen. Klik om de beurt op elke filter om te kijken wel effect de filter geeft.
 • Klik op de gewenste filter.
 • Onder de foto staat een schuifbalk. Versleep het schuifje naar links of rechts om de filter meer of minder effect te laten hebben.
 • Is het niet naar uw zin? Druk dan op de sneltoets Ctrl+Z om de laatste handeling ongedaan te maken of klik rechts in beeld op Alles ongedaan maken om alle bewerkingen ongedaan te maken.
 • Is de foto wel naar uw zin? Klik onderaan op Een kopie opslaan. Door een kopie op te slaan, blijft de originele foto behouden.

De kopie staat in dezelfde map als de originele foto. De foto heeft ook bijna dezelfde naam, en is herkenbaar aan de vermelding (2) aan het einde van de naam.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.