Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Gegevens Chrome uitwisselen tussen apparaten

Chrome-gegevens-synchroniseren

Gebruikt u Chrome op verschillende apparaten? Als u inlogt met een Google-account, staan de bladwijzers, geschiedenis en bewaarde wachtwoorden op alle apparaten.

Browser Chrome is niet alleen beschikbaar op de computer, maar ook op de smartphone en tablet. De meeste mensen met Chrome, gebruiken het internetprogramma op meerdere apparaten. Dan is het handig om de browser te synchroniseren. Alle bladwijzers, de surfgeschiedenis en ingevulde wachtwoorden zijn dan overal te gebruiken, op alle apparaten.

Om Chrome te synchroniseren hoeft u eigenlijk alleen maar in te loggen met uw Google-account als u Chrome gebruikt op de pc, tablet of smartphone. U hebt dus wel een Google-account voor nodig. Hebt u dit niet? Lees dan ' Een Google-account aanmaken'. We leggen hieronder uit hoe het inloggen werkt op de verschillende apparaten.

Bij Chrome inloggen op de computer

  • Start Chrome.
  • Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Synchronisatie inschakelen.
  • Typ het e-maildres dat hoort bij uw Google-account. Dit is vaak een adres dat eindigt op '@gmail.com'.
  • Klik op Volgende.
  • Vul uw wachtwoord in en klik op Volgende.
  • Er opent een mededeling over synchronisatie. Klik op Ja, inschakelen.

U kunt internetten zoals u gewend bent. De bladwijzers die u aanmaakt, maar bijvoorbeeld ook de surfgeschiedenis worden nu in uw account bewaard.

Bij Chrome inloggen op de iPad/iPhone

  • Tik op Chrome.
  • Tik op de knop met de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Doorgaan als [uw naam] (of tik op Een ander account kiezen. Selecteer dan het juiste account) > Ja, inschakelen. Ga door naar de laatste stap.
  • Zag u geen Google-account? Tik dan op Inloggen bij Chrome.
  • Tik op het juiste mailadres als dit adres al ingevuld is en tik dan op Doorgaan.
  • Staat het juiste mailadres van uw Google-account nog niet in beeld? Tik op Account toevoegen en typ dan het e-mailadres. Tik op Volgende, typ uw wachtwoord en tik op Volgende.
  • Een mededeling over synchronisatie opent. Tik op OK, begrepen.
  • Tik op Gereed.

U bent nu ingelogd. Via de knop met de drie puntjes, rechtsonder in beeld, komt u bij bladwijzers en andere bewaarde onderdelen.

Bij Chrome inloggen op een Android-apparaat

De meeste gebruikers van Android zijn automatisch ingelogd bij Chrome. Want het internetprogramma is van Google, dat ook gemaakt is van Android. Bent u nog niet ingelogd? Doe dan dit:

  • Tik op Chrome.
  • Tik op de knop met de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Ziet u de tekst 'Synchronisatie is ingeschakeld', dan hoeft u verder niets te doen. U bent al ingelogd bij Chrome. Zo niet, dan ziet u waarschijnlijk uw Google-account. Tik op Doorgaan als [uw naam] (of tik op Een ander account kiezen. Selecteer dan het juiste account) > Ja, inschakelen. Ga door naar de laatste stap.
  • Zag u geen Google-account? Tik dan op Inloggen bij Chrome.
  • Tik op Account toevoegen. Voer eventueel uw pincode van uw smartphone in en tik op Volgende. Typ vervolgens uw mailadres en tik op Ga of Volgende. Typ daarna uw wachtwoord en tik op Ga of Volgende > Ik ga akkoord.
  • Een mededeling over synchronisatie opent. Tik op OK, begrepen.
  • Tik op het pijltje naar links om terug te keren naar het internetvenster.

U bent nu ingelogd. Via de knop met de drie puntjes, rechtsonder in beeld, komt u bij bladwijzers en andere bewaarde onderdelen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.