SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: goede bestandsnamen gebruiken

080414_bestandsnamen_home Breng orde in alle bestanden op de computer door het gebruik van duidelijke en juiste bestandsnamen.

Het kan soms een onoverzichtelijke brei van documenten op de computer worden. Dan is het hoog tijd om orde aan te brengen in al deze documenten. Zorg voor structuur. Om te beginnen kunt u mappen aanmaken en bestanden naar de juiste mappen verhuizen. Lees hierover meer in het artikel 'Bestanden ordenen'. Maar even belangrijk is het geven van een duidelijke en correcte naam aan alle bestanden in de mappen.

Bouw bestandsnamen altijd overzichtelijk op. Start bijvoorbeeld altijd met de datum, dan een liggende streepje en sluit af met een korte maar duidelijke omschrijving van de inhoud. U krijgt dan '20180321_tip_bestandsnamen'.

Houd bij het maken van zo'n bestandsnaam de volgende zaken in de gaten:
  • Bedenk voor uzelf een duidelijk format van de bestandsnamen en houd u hier aan bij elk bestand.
  • Geef de bestanden een unieke en duidelijke naam, zodat u meteen kunt aflezen om welk document het gaat.
  • De volgende tekens kunt u niet gebruiken in een bestandsnaam:  \ / : * ? " < > |
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.