Zoeken
Menu Zoek

Tip: goede bestandsnamen gebruiken

080414_bestandsnamen_home Breng orde in al uw bestanden op uw computer door het gebruik van duidelijke en juiste bestandsnamen.

Het kan soms een onoverzichtelijke brei van documenten op de computer worden. Dan is het hoog tijd om orde aan te brengen in al deze documenten. Het is dan van belang dat u zorgt voor structuur. Om te beginnen kunt u mappen aanmaken en bestanden naar de juiste mappen verhuizen. Lees hierover meer in het artikel 'Bestanden ordenen' (via de tabbladen boven het artikel kunt u kiezen voor uw besturingssysteem). Maar even belangrijk is het geven van een duidelijke en correcte naam aan alle bestanden in de mappen.

Bouw altijd uw bestandsnamen overzichtelijk op. Een voorbeeld is om altijd te starten met de datum, dan een liggende streepje en af te sluiten met een korte duidelijk omschrijving van de inhoud. U krijgt dan '20140321_tip_bestandsnamen'.

Houd bij het maken van zo'n bestandsnaam de volgende zaken in de gaten:
  • Bedenk voor uzelf een duidelijk format van de bestandsnamen en houd u hier aan bij elk bestand.
  • Geef de bestanden een unieke en duidelijke naam, zodat u meteen kunt aflezen om welk document het gaat.
  • De volgende tekens kunt u niet gebruiken in een bestandsnaam:  \ / : * ? " < > |
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.