Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 18 februari 2020

Groepen in de app Mail in Windows 10

home(2)

De app Mail in Windows 10 kan niet overweg met groepen. Alleen via een omweg zijn ze te maken en gebruiken.

Windows 10 kent de standaardapps Mail en Personen. Die laatste app beheert alle contacten. Helaas is het niet mogelijk via deze app contactgroepen aan te maken. Wie regelmatig een bepaalde groep mensen moet mailen, zal deze optie node missen. Maar het is op geen enkele manier mogelijk gebruik te maken van groepen in Windows 10. Wie contactgroepen wil maken en gebruiken is aangewezen op een omweg.

Wie gebruikmaakt van een Microsoft-account kan via Outlook.com een groep aanmaken. Deze groep wordt echter niet zichtbaar in de app Mail of de app Personen. Dat betekent dat de groep alleen gebruikt kan worden via Outlook.com. Dus u maakt online een contactgroep aan en elke keer als die wilt mailen moet u dit bericht online versturen. Ja, dat is heel onhandig. Hopelijk pakt Microsoft dit in een volgende update aan.

De tip 'Groep aanmaken in Outlook.com' legt uit hoe er online een contactgroep kan worden aangemaakt. En het artikel 'Outlook.com: beginnen met e-mail' legt de beginselen van Outlook.com uit.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.