SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Grotere pictogrammen op Bureaublad

2010-pictogrammen vergroten

Het Bureaublad van Windows staat vol met pictogrammen. Zijn ze wat aan de kleine kant? Maak ze dan wat groter.

Een pictogram verwijst naar een programma of bestand. Bij installatie van een programma, verschijnt soms een pictogram op het Bureaublad. Alle pictogrammen hebben standaard hetzelfde formaat, maar ze kunnen ook groter gemaakt worden.

Pictogrammen op Bureaublad groter maken

 • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje op het Bureaublad.
 • Ga met de muisaanwijzer over 'Beeld'.
 • Klik in het menu op Grote pictogrammen.

De pictogrammen zijn direct groter. Maak op bijna dezelfde manier de pictogrammen klein of geef ze weer de normale grootte. Kies dan in het menu voor Kleine pictogrammen of Normale pictogrammen.

Pictogrammen ordenen

Soms ziet het Bureaublad er wat rommelig uit als de pictogrammen een andere grootte hebben gekregen. Maak het Bureaublad dan zo weer netjes:

 • Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje op het Bureaublad.
 • Ga met de muisaanwijzer over 'Beeld'.
 • Klik op Pictogrammen automatisch schikken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.