SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: het Leesvenster in Outlook.com

2112-leesvenster outlook

Het Leesvenster biedt u een snelle manier om de inhoud van mailberichten te lezen. Bepaal zelf waar in beeld dat Leesvenster precies staat.

Het Leesvenster is een handige functie die in alle e-mailprogramma's terugkomt, ook in Outlook.com. Wanneer u de lijst met e-mails bekijkt, klikt u op een mail om de inhoud te bekijken. Dat gebeurt in het Leesvenster. Pas wanneer u dubbelklikt op een bericht, verschijnt het in een nieuw venster. In beide vensters kunt u hetzelfde doen: mails lezen, beantwoorden, doorsturen en noem het maar op. Het voordeel van het Leesvenster is dat u meerdere mails na elkaar kunt lezen, zonder telkens naar nieuwe venstertjes over te schakelen.

Bepaal zelf waar het Leesvenster staat. Doe dit als volgt:

 • Open de website www.outlook.com
 • Klik op Aanmelden.
 • Typ in het nieuwe venster uw e-mailadres in en klik op Volgende.
 • Typ uw wachtwoord en klik op Aanmelden.
 • Klik rechtsboven op het pictogram van het tandwiel.
 • Een menu opent. Onder 'Leesvenster' staan de verschillende mogelijkheden. Klik op Rechts weergeven, Onderaan weergeven of Verbergen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.