SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: het vergrootglas in Windows 10

tip(1)

Windows 10 heeft een vergrootglas waarmee het gehele scherm wordt uitvergroot. Handig als u wat moeite hebt om onderdelen te lezen.

Het vergrootglas zit verstopt in het besturingssysteem. Dat is onhandig als u het vaker wilt gebruiken. Dus de eerste actie is het vastmaken van het vergrootglas aan de Taakbalk:

  • Klik op Starten.
  • Scrol naar beneden en klik op Toegankelijkheid.
  • Klik met de rechtermuisknop op Vergrootglas.
  • Klik op Meer > Aan Taakbalk vastmaken.

U hebt nu een pictogram van het vergrootglas op de Taakbalk (een computerscherm met vergrootglas) zodat u het altijd direct kunt starten. Klik erop en het vergrootglas is meteen actief. Standaard wordt het scherm tweemaal vergroot weergegeven (200%). Met het plusje kunt u verder uitvergroten. Het minnetje verkleint, tot een minimum van ware grootte (100%). Sluit het vergrootglas door op het kruisje te klikken .

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.