SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: hoe werkt Track & Trace?

12118_track-trace_thumb Een pakketje in de gaten houden kan via het volgsysteem van de postbezorger. Het heet 'Track & Trace' en werkt vrij eenvoudig.

Verzendt u een pakket, dan staat op het verzendbewijs een code. Dit is de zogenaamde Track & Trace-code, ook wel het zendingsnummer genoemd. Deel deze code met de ontvanger en u kunt beiden het pakket via internet volgen. U ziet bijvoorbeeld of het pakket het afgiftepunt heeft verlaten en bij de bezorgdienst in bezit is, of het pakket in de bestelbus is geladen, en uiteindelijk ziet u de verwachtte bezorgtijd.

Bestelt u iets via internet, dan ontvangt u soms ook een Track & Trace-code per mail. Deze is afkomstig van de webwinkel of van de postbezorger. Dit soort mails worden soms ook aangewend voor phishing. Controleer daarom altijd goed of de mail daadwerkelijk gaat over de bestelling die u hebt geplaatst en ga alleen naar de onderstaande genoemde websites om een pakket te volgen.

Hieronder vindt u per pakketbezorger de werking in grote lijnen.

PostNL

Informatie over de locatie/status van de zending verschijnt. Is het pakket bij PostNL (vaak op de avond na afgifte), dan kunt u aangeven of het pakket overdag of 's avonds bezorgd moet worden. Het pakket laten bezorgen op een PostNL-locatie in de buurt (waar u het zelf ophaalt) kan ook. Geef dit dan op deze pagina aan, dit kan tot uiterlijk 6.00 uur in de ochtend.

TNT

Informatie over de locatie/status van de zending verschijnt. Het is mogelijk dat u ook de status van een andere zending ziet. TNT hergebruikt de zendingsnummers. Er is geen persoonlijke informatie zichtbaar bij een zending.

DHL Parcel

  • Ga met het zendingsnummer naar https://www.dhlparcel.nl/nl/track-trace-0
  • Typ het nummer in het vak 'Voer je zendingsnummer in'.
  • Typ in het veld 'Postcode ontvanger' de postcode van de ontvanger.
  • Klik op Volg.

U ziet informatie over de locatie/status van de zending.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.