Menu Zoek

Tip: hoog contrast in Chrome

201216_chrome_contrast_home

Zorg voor betere leesbaarheid van websites in de browser Chrome met de extensie 'Hoog contrast'. Hiermee past u het kleurenschema van webpagina's aan.

In de internetbrowser Google Chrome kunt u een functie toevoegen waarmee u het kleurenschema van webpagina's aanpast. Deze functie is een extensie. Dat is een uitbreiding van de browser. Zo'n extensie noemt men ook wel een plug-in of add-on.

Extensie toevoegen
Volg onderstaande stappen om de extensie 'Hoog contrast' in Google Chrome te installeren:

  • Open Google Chrome.
  • Ga naar deze website
  • Klik op de blauwe knop TOEV. AAN CHROME.
  • Klik op Extensie toevoegen.

De functie is nu actief in Google Chrome.  

Hoog contrast gebruiken
Zodra u de extensie hebt toegevoegd, ziet u de websites die u bezoekt in hoog contrast. Naast de adresbalk is ook een extra pictogram verschenen. Wijzig hier de instellingen en zet de functie aan en uit.

Schakelt de functie als volgt uit of in:

  • Klik op het pictogram met het zwart-witte rondje.
    Chrome hoog contrast
  • Klik op Uitschakelen. Als de functie is uitgeschakeld ziet u hier 'Inschakelen' staan. Klik hierop om de functie weer aan te zetten.
  • Standaard is het kleurenschema 'Omgekeerde kleur' geselecteerd. Klik indien gewenst op een ander kleurenschema. Klik op Instellen als standaardschema als u alle websites in dit schema wilt bekijken.

Letters vergroten
Voor nog betere zichtbaarheid van de tekst op een website kunt u ook de letters vergroten. Lees daarvoor de tip 'Inzoomen met Chrome'

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.