SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: iemand niet meer volgen op Facebook

Facebook_duim_omlaag

Stop met het volgen van iemand of ontvriend een persoon op Facebook, als u geen berichten meer wilt zien of geen vrienden meer wilt zijn.

Met 'ontvrienden' wordt het opzeggen van een Facebookvriendschap bedoeld. Daar krijgt de betrokkene geen melding van. Wel verdwijnt hij of zij uit uw vriendenlijst. En u verdwijnt van zijn of haar vriendenlijst. Wanneer iemand verwijderd is als vriend, worden er geen berichten meer van hem of haar in het nieuwsoverzicht getoond. 

Verwijder zo iemand uit uw vriendenlijst:

  • Klik bovenaan op uw eigen naam.
  • Uw eigen profiel opent. Klik op Vrienden (direct onder de omslagfoto).
  • Een overzicht van al uw vrienden verschijnt. Zoek via de zoekbalk de persoon op die u wilt ontvrienden.
  • Ga met de muisaanwijzer naar de knop 'Vrienden' bij die persoon.
  • Selecteer uit het uitklapmenu Verwijderen als vriend.

De actie gaat direct in. Deze persoon is niet meer met u bevriend op Facebook.

Vindt u ontvrienden wat ver gaan, maar vindt u de berichten die iemand plaatst niet interessant? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze persoon niet meer te volgen. U blijft dan wel vrienden, maar zijn of haar berichten worden niet meer in het nieuwsoverzicht getoond.

  • Ga naar een bericht van de betreffende persoon of organisatie.
  • Boven het bericht staat de naam van degene die het bericht heeft geplaatst. Klik rechts van de naam op de drie puntjes.
  • Klik op [naam] niet meer volgen.  

Hebt u later spijt van uw keuze? Ga dan via het overzicht van uw vrienden naar de desbetreffende persoon. Klik in de omslagfoto van deze persoon op Volgen. De berichten verschijnen daarna weer in uw nieuwsoverzicht.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.