SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: in Outlook mail laten binnenkomen in mappen

1908-outlook

Verliest u het overzicht omdat u zo veel mails krijgt? Handig is dan om mails automatisch in verschillende mappen te laten binnenlopen en ze zo te sorteren.

Normaal komen in Outlook 2013 alle mails altijd binnen in uw Postvak IN. Maar u kunt ook instellen dat de berichten van bepaalde personen meteen en automatisch worden verplaatst naar een bepaalde map. De oude mails van die afzender worden verplaatst, net als toekomstige berichten. De mails staan dan dus niet in het Postvak IN, maar in een andere map. Bijvoorbeeld in een map met berichten van uw familie. Handig voor mensen die graag alles overzichtelijk indelen.

We maken eerst een map aan, waarin we straks de berichten van een bepaalde afzender automatisch laten binnenkomen. Hebt u al een speciale map voor bepaalde berichten? Ga dan direct verder met de alinea 'Automatisch verplaatsen'.

Map aanmaken

  • Start Outlook 2013.
  • Klik links in beeld in de rij met mailmappen op Outlook.
  • Klik in het Lint op het tabblad Map.   
  • Klik op Nieuwe map.
  • Typ de naam van de map in het lege vakje en klik op OK.

De nieuwe map komt tussen de overige mailmappen te staan.

Automatisch verplaatsen
Nu maken we een zogenaamde regel aan om de mail van een familielid te verplaatsen.

  • Klik in Postvak IN op de e-mail van een familielid.
  • Klik op het tabblad 'Start', in de groep 'Verplaatsen' op Regels.  
  • Klik op de optie Berichten van [de naam van de verzender] altijd verplaatsen.
  • Nu verschijnt een venster met alle mailmappen die u hebt. Met een klik op het pijltje voor een map, kunt u een map in- of uitklappen. Klik op de map waar de berichten van de persoon naartoe moeten.
  • Klik op OK.

Alle berichten die u al hebt ontvangen van de betrokken persoon, worden nu automatisch verplaatst naar de map. Voortaan komen nieuwe berichten ook in de juiste map terecht. Als u nieuwe berichten in een map ontvangt, staat er een blauw getal rechts van de naam van de map. Klik op de mapnaam om de berichten te zien.

Video
In onderstaande video laten we zien hoe u een regel aanmaakt, waardoor de mails van een bepaald persoon automatisch worden verplaatst.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.