Menu Zoek

Tip: in Outlook mail laten binnenkomen in mappen

1908-outlook

Verliest u het overzicht omdat u zo veel mails krijgt? Handig is dan om mails automatisch in verschillende mappen te laten binnenlopen en ze zo te sorteren.

Normaal komen in Outlook 2013 alle mails altijd binnen in uw Postvak IN. Maar u kunt ook instellen dat de berichten van bepaalde personen meteen en automatisch worden verplaatst naar een bepaalde map. De oude mails van die afzender worden verplaatst, net als toekomstige berichten. De mails staan dan dus niet in het Postvak IN, maar in een andere map. Bijvoorbeeld in een map met berichten van uw familie. Handig voor mensen die graag alles overzichtelijk indelen.

We maken eerst een map aan, waarin we straks de berichten van een bepaalde afzender automatisch laten binnenkomen. Hebt u al een speciale map voor bepaalde berichten? Ga dan direct verder met de alinea 'Automatisch verplaatsen'.

Map aanmaken

 • Start Outlook 2013.
 • Klik links in beeld in de rij met mailmappen op Outlook.
 • Klik in het Lint op het tabblad Map.
 • Klik op Nieuwe map.
 • Typ de naam van de map in het lege vakje en klik op OK.

De nieuwe map komt tussen de overige mailmappen te staan.

Automatisch verplaatsen
Nu maken we een zogenaamde regel aan om de mail van een familielid te verplaatsen.

 • Klik in Postvak IN op de e-mail van een familielid.
 • Klik op het tabblad 'Start', in de groep 'Verplaatsen' op Regels.
 • Klik op de optie Berichten van [de naam van de verzender] altijd verplaatsen.
 • Nu verschijnt een venster met alle mailmappen die u hebt. Met een klik op het pijltje voor een map, kunt u een map in- of uitklappen. Klik op de map waar de berichten van de persoon naartoe moeten.
 • Klik op OK.

Alle berichten die u al hebt ontvangen van de betrokken persoon, worden nu automatisch verplaatst naar de map. Voortaan komen nieuwe berichten ook in de juiste map terecht. Als u nieuwe berichten in een map ontvangt, staat er een blauw getal rechts van de naam van de map. Klik op de mapnaam om de berichten te zien.

Video
In onderstaande video laten we zien hoe u een regel aanmaakt, waardoor de mails van een bepaald persoon automatisch worden verplaatst.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.