Menu Zoek

Apps op iPad/iPhone bijwerken

19022018-ios-apps-updaten_250p

Het is verstandig om apps op een iPhone of iPad regelmatig bij te werken. Zo gebruikt u altijd de laatste versie van iedere app.

Bezitters van een iPhone of iPad gebruiken op het toestel verschillende apps. Denk aan Nu.nl voor het laatste nieuws of Facebook om te communiceren met vrienden. Ontwikkelaars brengen regelmatig nieuwe updates uit voor hun apps. Ze verbeteren op deze manier bijvoorbeeld het uiterlijk van de app of voegen functies toe. Via updates maken ontwikkelaars de apps ook veiliger.

Apps automatisch bijwerken

Werk apps op een iPhone of iPad bij voorkeur automatisch bij. U gebruikt dan altijd de laatste versie van iedere app.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op iTunes Store en App Store.
 • Tik bij 'Automatische downloads' op App-update (iOS 13/iPadOS 13) of Updates (iOS 12 of lager) zodat de schuifbalk groent kleurt.
 • Wilt u apps alleen bijwerken als het toestel is verbonden met een wifi-netwerk? Zet dan bij iOS 13/iPadOS 13 onder 'Mobiele data' de schakelaar achter Automatische downloads uit. Bij iOS 12 of lager zet u de schakelaar Gebruik mobiele data uit. Deze schakelaars zijn alleen zichtbaar als u op uw toestel ook kunt internetten via een mobiel netwerk.

Apps handmatig bijwerken

Mensen kunnen apps ook handmatig bijwerken. Bepaal bij iedere app of u de nieuwe update wilt installeren.

 • Tik op App Store.
 • Tik bij iOS 13/iPadOS 13 rechtsboven op het plaatje van uw account. Bij iOS 12 of lager tikt u op Updates.
 • Tik achter de apps die u wilt updaten op Werk bij.
 • Het is ook mogelijk om alle apps tegelijk te updaten. Tik in dat geval op Werk alle bij.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.