SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: iPad of iPhone updaten

150418_ios_updaten_home

Apple brengt regelmatig updates uit van het besturingssysteem voor de iPad en iPhone. Blijf up-to-date en installeer de nieuwste iOS-versie.

Om een iPad of iPhone te laten werken, hebben de apparaten een besturingssysteem. Het systeem heet iOS. Elk najaar brengt Apple een nieuwe versie van iOS uit. Maar ook tussentijds zijn er kleine updates. Het is raadzaam deze te installeren. Ze zorgen voor verbeteringen en de laatste beveiligingstechnieken.  

Welke iOS-versie staat op het apparaat?

Controleer of de laatste versie van iOS op de iPad/iPhone staat en update het apparaat als dat niet het geval is. Zorg dat het apparaat tijdens het updaten aan de oplader ligt en is verbonden met een wifi-netwerk.

 • Tik op Instellingen Instellingen iOS.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op Software-update.
 • Als de nieuwste versie van het besturingssysteem op het apparaat staat, staat er 'iOS x.x.x. De software is up-to-date'. Hierbij staat x.x.x. voor de cijfers van de laatste update.
 • Staat dit er niet? Installeer dan de laatste versie van iOS door te tikken op Installeer nu.
  Software-update
 • Als er een toegangscode is ingesteld, voer deze dan nu in.
 • De iPad/iPhone downloadt de update. Dit neemt enige tijd in beslag.
 • Voer de toegangscode in als deze staat ingesteld.
 • Typ de pincode van uw sim. 

Tip: u hoeft niet dagelijks te controleren of er weer een update klaarstaat. Een rood rondje op het pictogram van de app Instellingen Melding kan aangeven dat er een nieuwe update is. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.