SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: is een antivirusapp echt nodig?

1508-is een antivirus app echt nodig

Is het nodig om de tablet en smartphone te beschermen via een antivirusapp? De computer heeft namelijk altijd een antivirusprogramma nodig om beschermd te zijn tegen virussen en ander gespuis. Maar hoe zit dat bij mobiele apparaten?

Het antwoord op deze vraag is niet zo gemakkelijk te geven als u misschien denkt. Voor de iPhone of iPad is het wel simpel: een aparte app tegen virussen is niet nodig. Sterker nog, ze zijn niet eens beschikbaar. Dit vanwege het strenge beleid van Apple. Het bedrijf bepaalt welke apps in de App Store komen. In de apps uit die appwinkel zitten daardoor geen virussen in of andere malware.

Windows Phone
Mensen met een Windows-telefoon hoeven geen antivirusapp te installeren. Deze zijn ook niet beschikbaar in de Store. Het systeem staat bekend als erg veilig, meldde eerder antivirusbedrijf Kaspersky al.

Android-apparaat
Hebt u een telefoon of tablet met Android? Daarvoor is het antwoord wat ingewikkelder. Al jaren wordt gezegd dat Google niet goed genoeg kijkt naar de apps in de Google Play Store. Er duiken inderdaad weleens berichten op over apps waar een probleem mee is. Meestal zijn dat Chinese of Russische apps. Daar komt u waarschijnlijk niet mee in aanraking.

Play Store
Mensen die Android-apps downloaden buiten de Play Store om, lopen wel een groot risico. Apps downloaden via allerlei websites is dus onverstandig. Gebruik gewoon altijd de Play Store. De controle van Google op apps is een stuk beter geworden de afgelopen tijd. Desondanks zijn problemen niet uit te sluiten, al komen die maar heel zelden voor.

Antivirusapps voor Android
SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Kaspersky Antivirus & Security. Meer van dit soort apps staan in de Play Store

Tip: bij sommige betaalde antiviruspakketten voor de computer, zit ook een licentie voor de tablet en smartphone. Kijk dus eerst of uw antiviruspakket dit al aanbiedt, voordat u een pakket voor het mobiele apparaat aanschaft.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.