SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: is een antivirusapp echt nodig?

1508-is een antivirus app echt nodig

Is het nodig om de tablet en smartphone te beschermen via een antivirusapp? De computer heeft namelijk altijd een antivirusprogramma nodig om beschermd te zijn tegen virussen en ander gespuis. Maar hoe zit dat bij mobiele apparaten?

Het antwoord op deze vraag is niet zo gemakkelijk te geven als u misschien denkt. Voor de iPhone of iPad is het wel simpel: een aparte app tegen virussen is niet nodig. Sterker nog, ze zijn niet eens beschikbaar. Dit vanwege het strenge beleid van Apple. Het bedrijf bepaalt welke apps in de App Store komen. In de apps uit die appwinkel zitten daardoor geen virussen in of andere malware.

Windows Phone
Mensen met een Windows-telefoon hoeven geen antivirusapp te installeren. Deze zijn ook niet beschikbaar in de Store. Het systeem staat bekend als erg veilig, meldde eerder antivirusbedrijf Kaspersky al.

Android-apparaat
Hebt u een telefoon of tablet met Android? Daarvoor is het antwoord wat ingewikkelder. Al jaren wordt gezegd dat Google niet goed genoeg kijkt naar de apps in de Google Play Store. Er duiken inderdaad weleens berichten op over apps waar een probleem mee is. Meestal zijn dat Chinese of Russische apps. Daar komt u waarschijnlijk niet mee in aanraking.

Play Store
Mensen die Android-apps downloaden buiten de Play Store om, lopen wel een groot risico. Apps downloaden via allerlei websites is dus onverstandig. Gebruik gewoon altijd de Play Store. De controle van Google op apps is een stuk beter geworden de afgelopen tijd. Desondanks zijn problemen niet uit te sluiten, al komen die maar heel zelden voor.

Antivirusapps voor Android
SeniorWeb adviseert om voor de zekerheid op de tablet en smartphone met Android een antivirusapp te installeren. Bekende gratis apps hiervoor zijn Antivirus gratis voor Android van AVG en Kaspersky Antivirus & Security. Meer van dit soort apps staan in de Play Store

Tip: bij sommige betaalde antiviruspakketten voor de computer, zit ook een licentie voor de tablet en smartphone. Kijk dus eerst of uw antiviruspakket dit al aanbiedt, voordat u een pakket voor het mobiele apparaat aanschaft.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.