SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Klikken met het muiswiel

2603-muis Heeft uw muis ook een wieltje? Normaal draaien mensen eraan. Maar u kunt er ook mee klikken. In nieuwe internetprogramma's heeft dat een nuttige functie.

Het muiswieltje wordt ook wel 'middelste muisknop' genoemd. Het zit immers tussen de linker- en rechtermuisknop in. Meestal gebruiken mensen het wiel om te scrollen of om mee in- en uit te zoomen. Maar het wieltje heeft ook een andere handige functie.

Wie tijdens het internetten in Chrome, Firefox, Edge of Internet Explorer met het muiswieltje op een link klikt, opent de link standaard in een nieuw tabblad. De website waar u op was, blijft ook geopend. Veel mensen vinden dat handig, omdat tabbladen aanklikken en sluiten makkelijker is dan de hele tijd terug en vooruit navigeren.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.