SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Map verwijderen (Windows 10)

050318_Verkenner_map-verwijderen In de Verkenner staan documenten die zijn opgeslagen op de Windows 10-computer. Geordend in mappen is dat heel overzichtelijk. Verwijder overbodige mappen.

Hebt u een map in de Verkenner staan die u liever kwijt dan rijk bent? Bijvoorbeeld omdat u het per ongeluk hebt aangemaakt en er niks mee doet. Op de volgende manier is de map gemakkelijk weg te halen.

 • Open de Verkenner. Klik in de Taakbalk op het pictogram van de Verkenner Pictogram van de Verkenner.
 • Blader in de Verkenner naar de map die weg moet.
 • Dubbelklik op de map en kijk of er nog bestanden in staan voordat u de map verwijdert. Verplaats eventueel bestanden die u niet kwijt wilt eerst naar een andere map. Lees hier hoe dat moet.
 • Is de map leeg of mag alles wat erin zit ook weg (let op: weg is weg)? Klik dan linksboven op het naar boven wijzende pijltje Verkenner pictogram bovenliggende map.
 • De bovenliggende map opent. Klik nu op de map die weg moet.
 • Klik in het Lint op Start > Verwijderen.

De map is verwijderd. Bekijk de stappen ook in onderstaande video.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.