SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Melding groepsgesprek WhatsApp uitzetten

070318_wa2 Wordt u overladen met meldingen over groepsberichten in WhatsApp? Zet deze meldingen dan uit.

Een gesprek met meerdere mensen, ook wel groepsgesprek genoemd, leidt vaak tot een grote hoeveelheid berichten. Op het scherm stromen de appjes één voor één binnen en bij elk bericht hoort u een geluid. Dat kan afleiden, wat soms vervelend is. Zet dan de meldingen voor het groepsgesprek uit. Dat gaat zo:

  • Open de app WhatsApp.
  • Tik op het tabblad Chats.
  • Tik op het groepsgesprek waarvan u de meldingen wilt uitzetten.
  • Het gesprek opent. Bovenaan staat de naam van de groep. Tik hierop.
  • Tik op Stil (iOS) of Stille meldingen (Android).
  • U kunt de meldingen voor 8 uur, 1 week of 1 jaar uitzetten. Tik op uw keuze.
  • Op een Android-smartphone staat ook de optie 'Meldingen weergeven'. Als deze optie is ingeschakeld, verschijnt bij nieuwe berichten het icoontje van WhatsApp linksboven op het scherm. Haal het vinkje voor Meldingen weergeven weg om geen meldingen te krijgen. 
  • Tik op Android-toestellen nog op OK

U krijgt geen meldingen meer over binnenkomende berichten in het groepsgesprek. Na de gekozen tijdsperiode worden deze automatisch weer ingeschakeld. Zet dan eventueel de meldingen opnieuw uit. 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.