SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: neem een selfie

selfie

Maak een zelfportret met de smartphone. Met een paar simpele aanwijzingen schiet u selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

Een selfie is een zelfportret, gemaakt met bijvoorbeeld de smartphone. Tijdens een weekendje weg of op vakantie schieten mensen tegenwoordig foto's van zichzelf om te delen met het thuisfront. Via WhatsApp bijvoorbeeld. Maar zo'n zelfportret kan ook gebruikt worden als profielfoto in WhatsApp of op Facebook. Hoe maak je een selfie met de smartphone?

Frontcamera
De meeste telefoons hebben twee camera's: eentje aan de achterkant en eentje aan de voorkant. Dat zijn respectievelijk de backcamera en frontcamera. Een selfie maakt u met die laatste. De gebruiker ziet dan namelijk zichzelf en dat fotografeert het gemakkelijkst .

Bij het starten van de camera-app staat standaard de camera aan de achterkant geselecteerd. Tik op het camera-icoon met pijl Selfie-icoon om de camera aan de voorkant te activeren. Richt op uzelf en maak de foto zoals u gewend bent! 

Selfietips
Een selfie maken is gemakkelijk, maar met onderstaande tips maakt u gegarandeerd selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

 • Niet recht van voren
  Neem de selfie niet recht van voren. Uw gezicht wordt er heel plat door. Richt een beetje naar links of rechts zodat dieptewerking ontstaat.
 • Van boven
  Richt de smartphone hoger dan het gezicht. Daardoor lijkt u jonger en slanker.
 • Licht
  Let op voldoende licht. Liefst daglicht. Ga binnen zo dicht mogelijk bij een raam staan met uw gezicht in de richting van het raam.
 • Achtergrond
  Wat gebeurt er achter u? Zijn er geen storende elementen in beeld?
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.