SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: netwerk instellen op iPad

wifi 100x100

Als het goed is hebt u bij het instellen van uw iPad een internetverbinding gemaakt met uw thuisnetwerk. Bent u onderweg, dan is dit netwerk niet beschikbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gratis wifi-netwerken die u wel kunt gebruiken.

En hebt u ook nog geen verbinding met uw thuisnetwerk? Dan helpt deze tip u ook op weg.

U verbindt een iPad met iOS 10 of hoger als volgt met een Wifi-verbinding:

  • Tik op het icoon van Instellingen 021013_ios7_instellingen.
  • Tik daarna linksboven op Wi-Fi.
  • U ziet nu onder 'Kies een netwerk' de verschillende netwerken die binnen het bereik van uw iPad zijn. Bij sommige netwerken staat een slotje, bij andere netwerken niet. Het slotje betekent dat het een beveiligd netwerk betreft. Op sommige openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Bijvoorbeeld in bepaalde intercity's van de NS. Maar vaak zijn wifi-netwerken beveiligd. U hebt dan een wachtwoord nodig om verbinding met het netwerk te kunnen maken.
    • Verbinden met een onbeveiligd netwerk gaat zo: tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Na enige tijd verschijnt er een vinkje voor de netwerknaam. Dit is het teken dat u verbonden bent. Let op: wees er wel zeker van dat het netwerk te vertrouwen is voordat u er verbinding mee maakt en ga niet met vertrouwelijke informatie aan de slag op uw iPad. U kunt als uitgangspunt nemen dat u niet inlogt bij bijvoorbeeld internetbankieren of uw e-mail wanneer u op een onbeveiligd netwerk zit.
    • Verbinden met een beveiligd netwerk gaat zo: tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Voer het wachtwoord in en tik op Verbind. Na enige tijd verschijnt er een vinkje voor de netwerknaam. Dit is het teken dat u verbonden bent.

Uw iPad onthoudt nu dit netwerk. Dus de volgende keer dat u in de buurt van het netwerk bent, maakt uw iPad automatisch verbinding.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.