Menu Zoek

Tip: nieuwsoverzicht van Facebook aanpassen

2907-facebook-250

In het nieuwsoverzicht op Facebook staan de berichten en foto's die uw vrienden hebben gedeeld. Er zijn twee manieren om het nieuwsoverzicht in te delen: eerst de topverslagen of eerst de meest recente updates.

Facebook kent de twee opties voor het nieuwsoverzicht: Topverslagen en Meest recent. Topverslagen zijn berichten waarvan Facebook denkt dat u ze het interessantst vindt. In de praktijk zijn dat berichten van mensen met wie u veel contact hebt op het sociaal netwerk. Meest recent is de weergave in chronologische volgorde, met de nieuwste bovenaan.

U kunt schakelen tussen de twee weergaven:

  • Surf op de pc naar www.facebook.nl en log in als dat nodig is.
  • Links in beeld staat een hele lijst met opties. Klik naast 'Nieuwsoverzicht' op de drie puntjes.
  • De twee opties 'Topverslagen' en 'Meest recent' verschijnen. Klik op de optie die u wilt zien, dus Topverslagen of Meest recent.

Het nieuwsoverzicht wordt zo nodig opnieuw geladen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.