SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: omgaan met berichten de je niet wilt zien op Facebook

facebooktip(1)

Maak melding van de berichten, foto's of video's die u niet op Facebook tegen wilt komen.

Sommige mensen beschouwen alles wat op Facebook staat als spam. Maar fervente Facebookers zullen de meeste dingen die ze tegenkomen leuk, interessant of gezellig vinden. De meeste dingen, want soms komt er een bericht, foto of video voorbij waar men zich aan stoort. In die gevallen biedt Facebook een aantal mogelijkheden die ervoor moeten zorgen dat deze inhoud niet meer wordt aangeboden. Spam of ongewenste reclame kan worden gemeld, de afzender kan worden geblokkeerd of op zijn/haar gedrag worden aangesproken of u kunt besluiten de afzender niet langer te volgen. Mogelijkheden genoeg, de keuze is aan u.      

  • Klik op de drie liggende puntjesAfbeelding van pictogram of op het pijltje naar beneden pijltje-beneden dat rechtsboven ieder bericht prijkt .
  • Klik op Bericht rapporteren als u een bericht niet meer wilt zien. 
  • Hierna toont Facebook een optievenster met de titel 'Help ons begrijpen wat er aan de hand is'.  Het vervolg is afhankelijk van de gekozen optie. U ziet opties als 'Het is vervelend of oninteressant', 'Ik vind niet dat dit thuishoort op Facebook' of 'Het is spam'. Rapporteert u een foto dan is ook de optie 'Ik sta op deze foto en dat vind ik niet leuk' zichtbaar. Selecteer een optie en klik op Doorgaan.
  • Opnieuw toont Facebook nu verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld de persoon die het bericht heeft gedeeld blokkeren, niet meer volgen of een chatbericht sturen waarin u uitlegt waarom u het gedeelde bericht vervelend of oninteressant vindt. Klik op de gewenste optie en volg de verdere instructies.

   

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.