Menu Zoek

Tip: omgaan met berichten de je niet wilt zien op Facebook

facebooktip(1)

Maak melding van de berichten, foto's of video's die u niet op Facebook tegen wilt komen.

Facebook biedt een breed scala aan berichten. Helaas is niet elke video, foto of tekstbericht even leuk en stoort men zich er zelfs aan. Voor die gevallen heeft Facebook een aantal mogelijkheden die ervoor moeten zorgen dat deze inhoud niet meer wordt aangeboden. Spam of ongewenste reclame kan worden gemeld, de afzender kan worden geblokkeerd of op zijn/haar gedrag worden aangesproken. U kunt ook besluiten de afzender niet langer te volgen. Mogelijkheden genoeg, de keuze is aan u.

 • Klik op de drie liggende puntjesAfbeelding van pictogram of op het pijltje naar beneden pijltje-beneden dat rechtsboven ieder bericht prijkt .
 • Klik op Bericht verbergen als u een bericht niet meer wilt zien.
 • Als u het bericht dusdanig storend vindt dat u er melding van wilt maken, klik dan op Hulp zoeken of bericht rapporteren.
 • Hierna toont Facebook een optievenster met de titel 'Selecteer een probleem om verder te gaan'. U kunt kiezen uit een aantal opties. Klik de desgewenste optie aan en klik op Verzenden.
 • Opnieuw toont Facebook nu verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld de persoon die het bericht heeft gedeeld blokkeren, niet meer volgen of niet meer leuk vinden. Klik op de gewenste optie en volg de verdere instructies.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.